Úvod > Námorné > Odporúčania týkajúce sa batérií pre Force™ Trolling Motor

Odporúčania týkajúce sa batérií pre Force™ Trolling Motor

S motorom Force™ Trolling Motor je možné použiť celý rad batérií, no treba sa zamerať na niekoľko hlavných funkcií.

  • Napätie
  • Ampér hodiny
  • Typ batérie

 


Napätie

Pri napätí je možnosť použiť 24V alebo 36V bátériu. Použite 24V batériu pre malú alebo ľahkú loď, pretože poskytuje menší ťah, zatiaľ čo 36V by prospela väčším alebo ťažším lodiam so silnejším ťahom. Je možné použiť 24V alebo 36V, aj keď výkon bude výrazne súvisieť s množstvom ťahu schopného v každej inštalácii.


Ampér hodiny/Typ batérie

Ak používate olovené alebo AGM batérie, odporúčaná minimálna kapacita je 100 Ah. Ak používate lítiové batérie, odporúča sa kapacita 50 Ah až 100 Ah. Uistite sa, že batéria je dimenzovaná na nepretržitý výstup aspoň 60 A. Ako pri všetkých zariadeniach súvisiacich s námornou dopravou, dôrazne sa odporúća použitie námornej batérií s hlbokým cyklom. Celkovo sa uprednostňujú lítiové batérie, aj keď pri rozhodovaní o tom, ktoré batérie použiť pre každú inštaláciu, vstupuje do hry veľa potenciálnych faktorov. Najlepšie by bolo porozprávať sa s výrobcom plavidla alebo predajcom o tom, ktorá batéria sa najlepšie hodí pre plavidlo.

 

Ak chcete získať optimálnu skúsenosť s Force™ Trolling Motor a batériami, pozrite si pokyny výrobcu batérie týkajúce sa údržby, skladovania a nabíjania. Ak sa tieto pokyny nedodržia, môže to vážne ovplyvniť výkon a očakávanú prevádzku Force™ Trolling Motora. Nesprávna údržba batérie môže spôsobiť poruchu motora. Aj pri správne nainštalovanom ističi/poistke môže nesprávna inštalácia a zlyhávajúca batéria spôsobiť poruchu zariadenia alebo poškodenie.

 

Force™ Trolling Motor musí byť schopný nepretržite čerpať maximálny menovitý prúd uvedený v príručke. Ak motor funguje abnormálne (neočakávané reštarty, zamrznutie, hardvér nereaguje), riešenie problémov s napájaním motora sa stáva povinným krokom. Riešenie problémov môže zahŕňať zapojenie elektroniky priamo do batérie a obídenie rýchlospojkových zástrčiek a predlžovacích káblov. Môže tiež vyžadovať, aby jednu alebo viacero batérií otestoval predajca špecializujúci sa na batérie na testovanie záťaže.