Úvod > Športové > Záznam údajov v zariadení Garmin

Záznam údajov v zariadení Garmin

Inteligentný záznam vs. záznam každú sekundu na zariadeniach Garmin


Pokiaľ ide o záznam údajov GPS, mnohé zariadenia Garmin ponúkajú možnosť Inteligentného záznamu alebo Nahrávanie každú sekundu. Nastavenia záznamu údajov sa zvyčajne nachádzajú v časti Nastavenia > Systém na vašom zariadení Garmin. Konkrétne pokyny na nastavenie nahrávania údajov nájdete v používateľskej príručke k zariadeniu.

Inteligentné nahrávanie


Inteligentné nahrávanie zachytáva kľúčové dátové body pri zmenách smeru, rýchlosti, srdcovej frekvencie alebo nadmorskej výšky. Táto metóda sa odporúča, pretože šetrí miesto na vašom zariadení a nemá negatívny vplyv na presnosť GPS. Toto nastavenie predĺži výdrž batérie.

Nahrávanie každú sekundu


Nahrávanie každú sekundu zachytí vašu aktivitu s mierne vyššou presnosťou, ale využíva podstatne viac pamäte. Toto nastavenie ovplyvní výdrž batérie, pretože častejšie sleduje viac dátových bodov.


Ktorú možnosť by som si mal vybrať?


Pri výbere konkretného nastavenia hodiniek budete musieť zvážiť niekoľko vecí:

Nabitie batérie

Veľkosť súboru

Presnosť GPS

Čím viac údajových bodov vaše hodinky zaznamenajú, tým plynulejšia a presnejšia bude vaša trasa. Kompromisom za to je, že spotrebuje viac výdrže batérie, ako aj viac miesta v pamäti zariadenia. Ak potrebujete dlhšiu výdrž batérie alebo sa potrebujete uistiť, že máte viac miesta na dlhšiu aktivitu, nastavte inteligentné nahrávanie. Ak chcete väčšiu presnosť a stopu, ktorá sleduje váš pohyb na základe bodov, ktoré sa zaznamenávajú častejšie, nastavte možnosť nahrávania každú sekundu.

 

DÔLEŽITÉ: Novšie Edge budú používať iba záznam každú sekundu.